Kuchnia

Naszym Gościom oferujemy posiłki – śniadania w cenie 35 zł/osoba i obiadokolacje w cenie 50 zł/osoba. Godziny serwowania posiłków ustalamy indywidualnie.

Na śniadanie serwujemy zazwyczaj wędliny, sery, warzywa, dżemy / powidła, chleb własnego wypieku oraz jedno danie na ciepło (np. jajecznica czy naleśniki).

Obiad składa się z zupy (lub przystawki), dania głównego oraz deseru.

Serwowane potrawy to głównie regionalne przysmaki zrobione z produktów z własnego gospodarstwa i zakupionych u lokalnych producentów. W szczególności polecamy:

– Chlebek pszenno-żytni na zakwasie.

– Wiejski smalec z ogórkami kiszonymi, wyśmienity na kanapki.

– Wędliny własnego wyrobu.

– Babka ziemniaczana.

– Pyzy i kartacze.

– Drożdżowe „oładzie” w innych regionach zwane racuchami lub pampuchami.  Specjalność gospodyni 😉

Aktywnie promujemy lokalną i regionalną żywność, poprzez udział w targach, pokazach czy konkursach. Cyklicznie bierzemy udział w konkursie „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” a nasz chleb wiejski na zakwasie zdobył w 2022 roku najwyższą nagrodę przyznawaną przez Krajową Kapitułę Konkursu – statuetkę „Perłę”.