Naszym Gościom oferujemy posiłki – śniadania w cenie 35 zł/osoba i obiadokolacje w cenie 50 zł/osoba. Godziny serwowania posiłków ustalamy indywidualnie.
Na śniadanie serwujemy zazwyczaj wędliny, sery, warzywa, dżemy / powidła, chleb własnego wypieku oraz jedno danie na ciepło (np. jajecznica czy naleśniki).
Obiad składa się z zupy (lub przystawki), dania głównego oraz deseru.
Serwowane potrawy to głównie regionalne przysmaki zrobione z produktów z własnego gospodarstwa i zakupionych u lokalnych producentów. W szczególności polecamy:
– Chlebek pszenno-żytni na zakwasie.
– Wiejski smalec z ogórkami kiszonymi, wyśmienity na kanapki.
– Wędliny własnego wyrobu.
– Babka ziemniaczana.
– Pyzy i kartacze.
– Drożdżowe „oładzie” w innych regionach zwane racuchami lub pampuchami. Specjalność gospodyni 😉